√ Voor 15.00 uur besteld verzonden dezelfde dag. |  √ Gratis ruilen. |  √ Tot 90% korting

WERELDWIJD GRATIS VERZENDING BOVEN €90!

Natuurlijke cosmetica producten voor je beauty

Natuurlijke cosmetica producten

Zijn natuurlijke cosmetica producten beter voor je beauty?

Groen is op dit moment de trend in cosmetica. Zeker gezien de berichtgeving over het gebruik van gevaarlijke en toxische stoffen. Maar natuurlijke cosmetica producten bevatten vaak ‘natuurlijke’ ingrediënten. Ik krijg regelmatig de vraag of het aan te raden is deze zogenaamde groene cosmetica te gebruiken.

Toch lijkt het een trend. Natuurlijke cosmetica producten worden steeds populairder omdat men steeds meer oog heeft voor biologische en duurzame producten in het algemeen.

Daarnaast is er steeds meer bekend over de positieve effecten en voordelen van biologische Natuurlijke cosmetica producten. De toenemende populariteit van natuurlijke cosmetica wordt ook deels veroorzaakt door de negatieve publiciteit rond parabenen, minerale oliën en andere omstreden ingrediënten in de gangbare cosmetica.

Waroom zijn natuurlijke Cosmetica producten eigenlijk beter voor je beauty?

 1. Je wordt niet mooier van het gebruiken van synthetische ingrediënten.
 2. Gevoelige huid kan niet goed tegen synthetische ingrediënten.
 3. Zijn vaak beter voor het milieu.
 4. Zijn gewoon leuker om te gebruiken.
 5. Bevatten van Natuurlijke ingrediënten
 6. Werken net zo goed, of beter dan wat je nu gebruikt.Met Natuurlijke cosmetica producten krijgt je Minder huidirritaties
 7. Geven een gevoel van luxe.

De basis van natuurlijke cosmetica producten wordt gevormd door natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid.

Voordelen van natuurlijke cosmetica

Minder kans op allergieën. Dit geldt voornamelijk voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen die last hebben van allergieën. Vooral de synthetische conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen in gewone cosmetica producten kunnen voor irritaties en allergische reacties zorgen.

Minder last van puistjes. Gewone cosmetica producten worden gemaakt op basis van olie. Deze minerale olie kan de huid afsluiten en de poriën verstoppen waarder er sneller puistjes kunnen ontstaan.

Duurzame cosmetica producten is milieu- en diervriendelijk. Biologische cosmetica producten is biologisch afbreekbaar waardoor ze het milieu niet schaden. Daarnaast is het gemiddelde natuurlijke merk zich meer bewust van de impact en voetafdruk die de productie van een verzorgingsproduct op de natuur heeft. Vaak is de verpakking bijvoorbeeld van natuurlijk materiaal gemaakt.

Natuurlijke cosmetica producten

Natuurlijke cosmetica producten voor je beauty

Het idee dat natuurlijke cosmetische producten per definitie beter zijn voor je huid of schoonheid is een veelvoorkomende overtuiging, maar het is belangrijk om het met nuance te bekijken. Natuurlijke cosmetica gebruikt vaak ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen, zoals plantenextracten, etherische oliën en mineralen. Voor sommige mensen kan dit beter werken omdat ze gevoelig zijn voor synthetische stoffen of chemicaliën die in conventionele cosmetica worden gebruikt.

Er zijn echter een paar overwegingen:

 1. Allergieën en gevoeligheden: Mensen met gevoeligheden voor bepaalde chemicaliën of allergieën kunnen baat hebben bij natuurlijke producten omdat deze minder synthetische ingrediënten bevatten.
 2. Milieubewustzijn: Natuurlijke cosmetica kunnen soms milieuvriendelijker zijn, omdat ze minder synthetische stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu bij de productie of afbraak.
 3. Effectiviteit: Hoewel natuurlijke ingrediënten veel voordelen kunnen hebben, betekent natuurlijk niet altijd beter. Sommige synthetische ingrediënten zijn grondig getest en hebben bewezen effectief te zijn voor bepaalde huidproblemen.
 4. Stabiliteit en houdbaarheid: Natuurlijke producten kunnen soms minder lang meegaan dan synthetische producten vanwege de natuurlijke oorsprong van hun ingrediënten. Synthetische conserveermiddelen worden vaak toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen.
 5. Regelgeving en controle: In sommige regio’s kunnen cosmetica, zowel natuurlijk als synthetisch, aan verschillende regelgevingen worden onderworpen. Het is belangrijk om te controleren of de producten aan de lokale normen voldoen en of ze veilig zijn voor gebruik.

Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat wat het beste werkt voor iemands huid afhangt van individuele factoren zoals huidtype, allergieën, persoonlijke voorkeuren en ethische overtuigingen. Het is altijd een goed idee om de ingrediëntenlijst van producten te controleren en indien nodig advies in te winnen bij een dermatoloog of huidverzorgingsexpert.

Waarom El Greco Handmade Natural Cosmetics?

Een ezelin heeft meer melk dan ze nodig heeft voor haar veulen.

De meeste ezelinnenmelkerijen vind je in Zuid-Europa, maar ook in Nederland zijn ze op kleine schaal in opkomst.

Wat denk je? Is het iets wat je zou willen proberen?

Onze Ezelinnenmelk zepen zijn gemaakt met biologische ezelinnenmelk.

Hier bij El Greco Handmade Natural Cosmetics ons e-shop , kan men onze biologische Ezelinnenmelk zepen vinden.

Wilt u de voordelen van ezelinnenmelk zeep voelen? Klik dan hier om de voordelen van onze zepen met ezelinnenmelk verkennen. Geef ze de kans om hen magische werk voor je lichaam. Koop onze zepen.

Ze zijn allemaal gemaakt van ezelinnenmelk als basis ingrediënt, castorolie en andere natuurlijke plantaardige oliën zoals olijfolie, kokosolie en palmolie.

Deze oliën worden zorgvuldig met elkaar vermengd om een superieur handgemaakte zeep te produceren.

El Greco Handmade Natural Cosmetics

Elk van deze oliën zijn gekozen om zijn bijzondere kenmerken die zij aan de zeep geven.

Alle onze ezelinnenmelk zepen zijn ambachtelijk gemaakt met de koude verzeping proces methode (met welke alle voordelen van ingrediënten behouden) met verse melk van de ezels van onze boerderij.

Onze ezelinnenmelk zepen zijn Zeer geschikt voor alle huidtypes, gevoelige huid, droge huid, met inbegrip van mensen die eczeem of psoriasis hebben.

Hoe kun je Ezelinnenmelk zeep gebruiken? Schuim zeep op de handen of een washandje en toe te passen op je gezicht en lichaam.

Er zijn niuwe Ezelinnenmelk zepen bij El Greco Handmade Natural Cosmetics zoals:

En 3-pack zepen in aanbidding: 3-pack zepen van 25,50 alleen maar voor 20.

Neem ook de mogelijkheid van 30% korting op je eerste aankoop in onze web shop.

Vind u dit bericht leuk? Bezoek onze website meld je aan voor onze nieuwsbrief om geïnformeerd te worden over nieuwe natuurlijke producten. En like ons en delen met je vrienden op facebook, twitter en G plus

Ik zou het enorm waarderen als je even laat weten wat jij van dit artikel vind, en je mening laat horen. Thanks!”

Lees meer over ezelinnen melk en ezelinnen zeep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shares
Call Now Button